Spis treści instrukcji

Rezygnacja z usługi dla organizacji

Dowiedz się, co oznacza rezygnacja, co najpierw wyeksportować i jak zrezygnować z usługi dla całej organizacji.

Co oznacza rezygnacja

Rezygnacja kończy korzystanie z MintCheck przez całą organizację, a nie tylko przez Ciebie. Może jej dokonać tylko superadministrator.

Po rezygnacji:

  • Wszyscy natychmiast tracą dostęp. Wszyscy administratorzy, w tym administratorzy lokalizacji, oraz wszyscy pracownicy nie mogą się już logować ani korzystać z MintCheck.
  • Publiczne strony QR przestają działać. Formularze zgłoszeń, publiczne dzienniki i inne strony otwierane przez skanowanie Twoich kodów QR przestają być dostępne. Odwiedzający widzą informację, że usługa została zakończona.
  • Pracownicy też widzą informację. Gdy pracownik się loguje lub skanuje kod QR, na ekranie pojawia się komunikat, że usługa tej organizacji została zakończona.
  • Twój adres e-mail pozostaje zajęty. Nie możesz ponownie zarejestrować się w MintCheck na ten sam adres e-mail.
  • Rozliczenia kończą się przy następnym odnowieniu. Subskrypcja nie jest odnawiana, więc nie zostaniesz ponownie obciążony. Za pozostałą część bieżącego okresu rozliczeniowego nie ma zwrotu.
  • Twoje dane są przechowywane przez 90 dni. W tym czasie wsparcie MintCheck może przywrócić organizację, jeśli się z nim skontaktujesz. Po 90 dniach wszystkie dane są trwale usuwane.

Jeśli chcesz tylko mniej wydawać

Być może w ogóle nie musisz rezygnować. Najpierw rozważ te możliwości:

  • Przejście na niższy plan. Zmiana na niższy plan wchodzi w życie z końcem okresu rozliczeniowego, a wszystkie dane zostają zachowane. Zobacz Plany i rozliczenia.
  • Usunięcie administratora lokalizacji. Aby jedna osoba nie mogła się logować, zmień jej status lub usuń ją na karcie Administratorzy. Zobacz Administratorzy.
  • Wyłączenie pracownika. Usunięcie pracownika tylko zmienia go na nieaktywnego, a jego historia zostaje zachowana. Zobacz Pracownicy.

Zanim zrezygnujesz

Po zablokowaniu dostępu nie można już niczego pobrać. Najpierw przejdź przez tę listę:

  1. Wyeksportuj rekordy inspekcji. Przejdź do Inspekcje, otwórz Wszystkie rekordy inspekcji, wyczyść daty i kliknij Eksportuj do Excela. Powtórz dla każdej lokalizacji.
  2. Wyeksportuj zadania. Przejdź do Zadania. Na każdej karcie (Natychmiastowe, Zaplanowane, Po terminie i Zakończone) kliknij Eksportuj do Excela. Powtórz dla każdej lokalizacji.
  3. Obsłuż otwarte zgłoszenia. Sprawdź Zgłoszenia i odpowiedz wszystkim, którzy nadal czekają na odpowiedź.
  4. Zapisz faktury. Przejdź do Ustawienia → Rozliczenia → Historia rozliczeń i kliknij Eksportuj wszystko albo pobierz potrzebne faktury.
  5. Poinformuj zespół. Przekaż administratorom i pracownikom datę, aby nikt nie był zaskoczony, gdy nie będzie mógł się zalogować.
  6. Zdejmij kody QR. Usuń lub zasłoń wydrukowane kody QR na zasobach, ponieważ przestaną działać.

Rezygnacja z usługi

  1. Zaloguj się jako superadministrator.
  2. Przejdź do Ustawienia → Konto.
  3. Przewiń w dół do sekcji Strefa niebezpieczna.
  4. Przeczytaj tekst w czerwonym polu, a następnie kliknij Anuluj subskrypcję.
  5. W oknie potwierdzenia wymieniono, co się stanie. Przeczytaj je uważnie.
  6. Aby potwierdzić, wpisz anuluj w polu tekstowym dokładnie tak, jak pokazano.
  7. Kliknij Anuluj subskrypcję.

MintCheck wyloguje Cię i przeniesie na stronę logowania, gdzie komunikat potwierdza rezygnację z usługi. Od tej chwili z Twojej organizacji nie można już korzystać.

Zacznij za darmo

Zarejestruj się i działaj od razu albo najpierw obejrzyj demo – bez rejestracji.